Etter festen

Etter festen“Jeg har nesten glemt hvor mye jeg gledet meg til den lørdagen. Kanskje fordi jeg har jobbet så hardt etterpå for å glemme den.
Det var lørdag og jeg stod ved døra. Den var låst, hun ville ikke åpne, ikke for noen. Men jeg visste at hun ville åpne for meg. Vi hadde jo snakket sammen så mange ganger. Hun kjente meg også. Hun ville åpne for meg.
Tenk deg at du har gjort noe du ikke kan fortelle til noen. Noe du aldri trodde du kunne gjøre. Noe som har skadet en annen. Noe du vil angre resten av livet”.
(Beskrivelsen er hentet fra bokas bakside).

Les om forfatteren Hans Petter Laberg.

3 anmeldelser av “Etter festen”

 1. Gunvor says:

  Etter festen er en spennende bok. Men den har en annen type spenning enn andre bøker. Det er en sånn spenning at du bare må lese deg fram til slutten for å finne ut hva som har skjedd. Jeg vil absolutt anbefale andre ungdommer både gutter og jenter. Den kan være forvirrende på enkelte punkter, hvor man er usikker på om man er i nå tid eller fortid. Ellers er det en spennende bok.

 2. Madeleine says:

  boka er veldig spennende boka har en sånn spenning at du må bare lese helt til slutten for å finne ut hva som ha skjedd jeg vil anbefale denne boka til andre ungdommer både gutter og jenter

 3. Stian André Lindberg says:

  Etter festen – en skildring av ungdommens råskap og arroganse

  Tittel: “Etter festen”
  Forfatter: Hans Petter Laberg.
  Utgivelsesår: 2010
  Antall sider: 145 lettleste sider
  Forlag: Cappelen Damm

  Handlingsreferat:

  Etter festen handler om Hp, som er en ung gutt som er glad i å feste, sitt liv og hva han har gjort. Han har en hemmelighet som gir han stor skyldfølelse gjennom hele boka. Hp har et godt forhold til André som er hans bestevenn og et veldig spesielt og godt forhold til sin bestemor. Alt handler om denne festen der Hp har gjort en fatal feil, som også er hans hemmelighet. Karianne, en jente Hp likte godt, hun snakker aldri med han eller vennegjengen hans lenger. Hvorfor?

  Hva syns jeg om boka?

  Handlingen og slutten i boka er altfor forutsigbare og kan fattes bare man leser teksten på baksiden av boken. Boka hopper tilbake i tid i visse tilfeller og dette er meget rotete satt opp. Handlingen er ok på visse punkter, men den holder ikke mål når en pris skal deles ut. Språket i boka er enkelt, det er ikke utfordrende overhodet og altfor enkelt. En prisvinnende bok skal fenge deg og få deg til og virkelig kjenne deg igjen i personene. HP som er hovedperson er altfor rå og arrogant til at en vanlig person vil kunne kjenne seg igjen i han. André som er HPs bestevenn kan flere kjenne seg igjen i. André vil overhodet ikke være like brutal og voldelig som faren sin, men ender opp med å være som faren sin. Man kan lettere kjenne seg igjen i han på grunn av familieforholdene og forholdet mellom han og faren. Mange har det sånn hjemme akkurat som det André har. Alt i alt er ikke boken en prisvinner av noe slag. Jeg syns språket, handlingen, slutten, personene, hoppingen i tid og måten forfatteren kommuniserer med leseren på kunne vært annerledes. Språket kunne vært mer avansert og inneholdt ungdomsord, men ikke så mange banneord som setter ungdommen i et dårlig lys på grunn av sin råskap og arroganse. Handlingen og slutten henger sammen med personene, hovedperson kunne heller vært en biperson, André sitt liv er mye mer interessant og jeg som leser kunne ikke vente til det kom noe om André i boka. Hoppingen i tid er rotete, som sagt tidligere. Forfatteren kommuniserer på mange måter med leseren, men ikke på den måten leseren selv vil. Jeg som leser vil at forfatteren skal klare å holde meg inne i boka hele tiden, klarer han ikke dette blir boka fort kjedelig og selv den som elsker å lese vil hate boken.
  Boken kan passe til ungdommer som liker lettleste bøker som er lette å skjønne, men for mer interesserte leser vil jeg ikke anbefale boka på grunn av sitt både enkle språk, handling og den utrolig forutsigbare slutten. Alt i alt så passer den for de fleste som ikke liker å lese. Til dere som liker å lese, hold dere unna denne lettleste boken.

  Av Stian André Lindberg

Skriv en elevanmeldelse:

NB! Anmeldelsen må godkjennes av redaktørene før den blir publisert.