Hva skjer?

Kick-off for lærere og bibliotekarer er torsdag 15. september 2016, kl. 12.00 Østfold kulturutviklings lokaler. Vi presenterer årets nominerte titler, forteller litt om lesetiltaket og får besøk av forfatter Mathias Lunde Kristoffersen og Kristine Hollup, norsklærer ved Frederik II vgs.

I slutten av september/begynnelsen av oktober presenteres bøkene for klassene, og elevene begynner å lese og gjerne skrive anmeldelser.

Alle klassene vil få inspirasjonsbesøk i regi av Den kulturelle skolesekken. I høstsemesteret er det skrivekurs med Hedda Robertsen som står på programmet. I januar vil elevene få lære mer om litteraturkritikk. Vi gjør oppmerksom på at noen av skolene har bestilt begge tilbudene, mens andre kun har bestilt ett. Se din skoles bestilling hos DKS! Sarah R. Osmundsen er dette skoleårets inspirasjonsbesøk i regi av arbeidsgruppa.

I tillegg vil de enkelte skolebibliotekene i løpet av skoleåret ha ulike arrangementer knyttet til lesetiltaket.

For femte året på rad har vi arrangert konkurranse med flere oppgaver. Vinnerne blir snart publisert på siden vår.

Det vil ikke bli noe erfaringsmøte dette skoleåret, men vi kommer til å sende ut en spørreundersøkelse etter endt sesong.

Prisfesten vil foregå i Fredrikstad onsdag 19. april, for tredje gang som en del av Ufestival. Vi starter dagen med servering i Byhallen/Fredrikstad kino kl. 12.15. Deretter beveger vi oss over til nærmeste nabo, kulturhuset Blå Grotte, hvor vi fortsetter festen. Oppstart der er kl. 13.00.