“En bok er ofte mer virkelig enn virkeligheten”

 Dette sier Simon Stranger, som besøkte 1 HSFA og 1 HSFB på Malakoff den siste dagen i januar. Simon er ungdomsbokforfatter. Nå har han nettopp levert et nytt manus til forlaget sitt, og de nærmeste ukene skal han reise rundt til de videregående skolene i fylket vårt.

Elevene på Malakoff fikk høre hvorfor bøker og lesing er viktige for Simon. Han tok dem også med på “et innbrudd i Hollywood”. Etter å ha snakket litt om hvordan spenningen i et filmmanus er bygget opp, laget han og elevene et filmmanus sammen. En ganske absurd historie om Hannah Montana og Charlie Sheen i et fly over Svalbard endte i mye latter og ganske løs stemning i klasserommet.

Simon  Stranger bød på seg selv i en morsom og annerledes norsktime, han lekte med ord og begreper, og etterpå brukte elevene adjektiver som “kul” og “rå” for å beskrive besøket . Enten de hører til dem som sikret seg autograf etter besøket eller de holdt seg litt mer på avstand, vil de nok huske møtet med forfatteren.