Simon Stranger besøkte Frederik II vgs.

Forfatteren Simon Stranger leser fra en av romanene sine.

Fredag 10. februar fikk klasse 1STUD og 2STUD på Frederik II vgs. besøk av forfatteren Simon Stranger. Stranger har skrevet bøker både for barn, ungdom og voksne. Han leste fra og snakket om ungdomsboka Barsakh. I denne romanen krysses livene til Emilie og Samuel. Hun er ei norsk jente som ferierer på Gran Canaria. Han er en ung, ghanesisk båtflyktning med drømmer om et bedre liv. Emilie sliter med spiseforstyrrelsen anoreksi. Samuel har tilbragt mange uker på flukt, under svært ubarmhjertige forhold, hvor menneskene rundt ham har sultet og tørstet i hjel under den hete solen. Med musikk, bilder og opplesning ble det skapt et følsomt portrett av to skjebner, hvis møte får konsekvenser for begges liv. Stranger snakket også litt om den aktuelle tematikken i boka. Han avsluttet med å lese et kort utdrag fra romanen Mnem, før han hastet av gårde til drosje og tog. En travel mann, hvis siste bok gikk i trykken få dager etter besøket!

 

Les også Elisabeth Engens (klasse 2STUD) artikkel i skoleavisa til Frederik II vgs.