Kurt kurér

Kurt kurér er den sjette boka i serien om truckføreren Kurt. Kurt er gift med arkitekten Anne-Lise, og sammen har de barna Helena, Lille-Kurt og Bud.

I denne boka får han et viktig oppdrag av Gunnar, sjefen sin. Lille Norge er på randen av borgerkrig, og Gunnar er redd for at hans andre kaianlegg, som ligger nord i landet, skal ryke med ”i dragsuget”. Kurt tar på seg oppgaven som kurér. Han har en viktig beskjed som må overleveres personlig til Gunnars bror, Bodvar.

På samme tid skal Anne-Lise på en lenge planlagt 5 ukers arkitektkonferanse, også den nordpå. Til tross for at ungeflokken blir uten tilsyn, legger Kurt i vei på en strabasiøs og farefull ferd nordover. Et sted der ute lurer nemlig den onde Hector Hellføkk og hans kompanjonger. Han er opprørsleder for en voksende gjeng rabiate nordlendinger, som har sett seg mektig lei på at skattepengene forsvinner sørpå til rådyre kulturinstitusjoner, veier osv. Derfor ønsker de å dele landet i to, under mottoet ”To land, to folk!”. Kurts utfordringer ligger mildt sagt i kø!

Les om forfatteren Erlend Loe.

En anmeldelse av “Kurt kurér”

  1. Ingelin og Gina says:

    Dette var en helt grei bok. En barnebok, som kanskje passer bedre til litt yngre folk. Tipper at barneskolebarn, rundt 4.klasse hadde elsket denne boken. Noe morsomt er det jo da.

Skriv en elevanmeldelse:

NB! Anmeldelsen må godkjennes av redaktørene før den blir publisert.