May Grete Lerum besøkte Frederik II vgs.

May Grete Lerum besøker 1STUG ved Frederik II vgs.

May Grete Lerum besøker 1STUG ved Frederik II vgs.

Torsdag 7. februar var det endelig Frederik II sin tur til å få besøk av forfatteren May Grete Lerum.  May Grete har vært på turné og besøkt alle klassene som deltar i Østfoldungdommens kritikerpris. Dette var hennes siste klassebesøk i denne omgang.

May Grete startet opp med å fortelle litt om bakgrunnen for boka Himmelslør som er første bok i serien Solstorm. Hun fortalte at hun aldri har vært spesielt redd for det overnaturlige, men at det som virkelig skremte henne som liten, var fenomener som virkelig kunne inntreffe. Det er dette hun har utforsket i Solstorm– serien, hvor handlingen er lagt til Fredrikstad og hvor vi følger en familie som befinner seg midt i stormens sentrum. May Grete beskriver Himmelslør som en thriller for ungdom, og hun forklarte at hun ikke har vært redd for å skrive på en voksen måte til tross for at boka er rettet mot barn og ungdom.

Klassen fikk også vite litt om hvordan Lerum ble forfatter. Elevene fikk høre om hennes oppvekst i Sogn, på et lite sted uten mange barn.  Dette gjorde at bøkene ble hennes beste venner og hun startet tidlig å skrive. Allerede mens hun gikk på videregående skole gjorde hun jobber for Drammens tidende, og som 20-åring fikk hun fast jobb som journalist. Det var først da hun var 25 år og tre-barns mor at hun fant ut at hun ville ha mer tid hjemme og startet å skrive romaner. Dette resulterte i romanserien Livets døtre på hele 35 bøker! Etter dette har hun skrevet enda en romanserie og nå er hun altså i ferd med å avslutte serien «Solstorm».

I siste del av timen ble det åpnet for spørsmål fra klassen. Noen lurte på om hun tjente mye penger på å skrive bøker, andre lurte på om hun bare kjøpte én type syltetøy (Lerum). Svaret på begge spørsmål var et lattermildt ja.

Vi takker May Grete for en inspirerende og morsom time!