Flott prisfest på Kirkeparken vgs.

Jørn Lier Horst mottar Østfoldungdommens kritikerpris. Konferansier Nora Skybak holder bildet sammen med ham. Til høyre for Horst står Cecilie Flo Jahreide fra Opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune.

Jørn Lier Horst mottar Østfoldungdommens kritikerpris. Konferansier Nora Skybak holder bildet sammen med ham. Til høyre for Horst står Cecilie Flo Jahreide fra Opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune.

Tirsdag 9. april var det endelig klart for prisfest på Kirkeparken vgs. i Moss. Rundt 360 elever var til stede for å hedre Jørn Lier Horst, årets vinner av Østfoldungdommens kritikerpris. Elevene hadde stemt fram hans kriminalroman Jakthundene som den beste boka, og forfatteren var selv til stede for å motta prisen.

 

Men hva er vel en prisfest uten taler og underholdning? Solveig Olsen Fjærvik, rektor ved Kirkeparken vgs., snakket om lesing og leseglede, og Cecilie Flo Jahreide fra Opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune fulgte senere opp med å påpeke hvor viktig lesing kan være for elevenes skoleresultater. Vi fikk også høre om hvordan elevene selv synes det er å være med i et slikt leseprosjekt, og her delte Joakim Gamst og Ingrid Skrivervik Sultani, elever ved Askim vgs., sine erfaringer. Da Horst mottok prisen, uttalte han at han synes det er ekstra hyggelig å bli lest av nettopp ungdommer.

 

Flott dans fra elever i klasse 3DANA.

Flott dans fra elever i klasse 3DANA.

Musikkelevene Trine, Marius, Jon Thomas, Håvard og Henrik underholdt oss med den flotte, rytmiske sangen On the sunny side of the street. På programmet stod også dans, og 14 jenter fra 3DANA serverte oss et forrykende nummer. En betagende og vakker tolkning av Michael Jackson-klassikeren Billy Jean ble fremført av Tora, Ulrikke, Mina og Fiona.

 

Musikkelevene Tora, Ulrikke, Mina og Fiona hadde en vakker fortolkning av Michael Jakcson-låta "Billy Jean".

Musikkelevene Tora, Ulrikke, Mina og Fiona hadde en vakker tolkning av Michael Jakcson-låta “Billy Jean”.

Prisfesten ble avrundet med bevertning, og matserveringen var det elever ved Restaurant- og matfag som stod for.

 

Fotograf: Sigrid Sandvand