Invitasjon til konkurranse

Høst 2013 014Vi inviterer alle elever som deltar i Østfoldungdommens kritikerpris til konkurranse!

Du kan velge mellom 4 oppgaver og du velger selv hvilken av de fire nominerte bøkene som du vil skrive om:

 

Oppgave 1. Lag en boktrailer – en film om boka på maks 1 minutt.

Eksempler på trailere til ungdomsromanene «Stupekontroll» av Neha Naveen https://www.youtube.com/watch?v=ITYxGTEorVo og «Sammen skal vi holde himmelen» av Ellen Fjestad https://www.youtube.com/watch?v=tyuGltUiYbE

Oppgave 2. Skriv en twitternovelle utfra en av de fire bøkene. (En twitternovelle er en kort tekst som forteller noe med inntil 140 tegn.) Du kan plukke og stjele setninger fra boka eller finne på dine egne setninger til handlingen, eller lage en kombinasjon. Det må være mulig å kjenne igjen det du twitrer om.

Oppgave 3. Skriv en fortsettelse på en av bøkene. Hva skjer videre med hovedpersonene? Oppgaven bør ikke overstige 1 A-4 side.

Oppgave 4. Åpen klasse. Her står du fritt til å sende inn dikt, skrive en bokanmeldelse, lage et nytt bokomslag (forside og bakside) eller sende inn annen type tekst som er relatert til en av bøkene.

Frist for innsending er fredag 4. mars. Anmeldelsen sendes til: vibjen@ostfoldfk.no

Du må oppgi hvilken oppgave du har svart på og hvilken bok som har inspirert deg. Merk bidraget med fullt navn, klasse og skole.

  1. premien er et gavekort på kr 1000,- til beste bidrag, uansett oppgave. I tillegg deler vi ut gavekort på kr 300,- til beste bidrag innen hver kategori.

Navn på vinnere offentliggjøres på denne siden i april og premiene blir delt ut på prisfesten 20. april.