Forfatterbesøk på Kirkeparken

Neha Naveen og 1STUBNeha Naveeen, forfatteren av boka Stupekontroll, er ute på sin aller første turné i den videregående skolen. Første stoppested var Kirkeparken vgs. og klassen 1STUB. Klassen, som er skolens ØUKP-representanter i år, er en sjarmerende klasse med mye godt samhold og energi og et godt sted for ferske forfattere på turné å begynne.

Neha holdt et flott foredrag hvor hun blant annet fortalte om seg selv og sin sene blomstring. Nettopp denne sene blomstringen, hvor man kan sitte igjen med en følelse av å være kul person den ene dagen og totalt ukul person den neste dagen er noe hun har brukt som utgangspunkt for tvillingene Pari og Chi i Stupekontroll. Neha mener man bør skrive om det man vet. Selv er har hun indiske foreldre og vi fikk også et lite innblikk i noen hinduistiske guder og historier som hun har med i boken. Videre fortalte hun litt om hvordan boka ble til, fra et studentprosjekt på skolen til ferdig utgitt flere år etter.

Det er visst ikke bare bare å gi ut en bok. Neha finner stadig ting hun ville skrevet eller gjort annerledes i Stupekontroll. Slik er det ofte å være forfatter. Det kan være litt skummelt, men man kan også ta med seg erfaringene man gjør seg og prøve å gjøre det bedre i neste bokprosjekt

Forfatteren er allerede i gang med en ny bok i form av en antologi. Hovedpersonen i denne boka har Neha jobbet med en stund, og fra det lille hun fortalte høres også dette ut som en spennende bok vi kan glede oss til å lese.

Tekst og foto May-Helen Howard, bibliotekar på Kirkeparken vgs