Full sal for Kaoshjerte

Lise Forfang Grimnes fikk Østfoldungdommens kritikerpris for “Kaoshjerte”

Lise Forfang Grimnes

Sarpsborg scene var pyntet til fest under utdelingen av Østfoldungdommens kritikerpris. Salen var fylt til randen og forfatter Lise Forfang Grimnes fikk i tillegg til prisen for romanen «Kaoshjerte», flotte opptredener av elever ved Greåker videregående skole.

– Jeg ble mild sagt kjempeoverrasket over prisen. Jeg fikk vite for to uker siden og jublet, sier Lise Forfang Grimnes. Fire bøker var nominert. Flertallet av elevene i 13 klasser i den videregående skolen i Østfold stemte frem Kaoshjerte som vinner.

Balanserer «Kaoshjerte» er en fortelling som balanserer mellom urban virkelighet og mystikk, og som henter inspirasjon fra norsk og persisk kulturarv. Boka handler om vennskap, røtter og det å ha tillit til seg selv. Liese Forfang Grimnes sprudlet på scenen og fikk mange smil og latter i retur. – Jeg skrev boken i pysjen, og nå står jeg her og kribler, fortalte Lise Forfang Grimnes fra scenen.

Elever ved Greåker videregående skole åpner Østfoldungdommens kritikerpris med «At the end of the day» fra Les Miserable var med klasse 1MDDA

1MDDA

Diskusjoner – At det er ungdom som har stemt frem min bok er kult. Alle har jo ikke likt boken, det har vært diskusjoner rundt den, det synes jeg er flott. Jeg har ikke skrevet primært for ungdom, men hovedpersonen, Minja, er 16 år, så den treffer nok ungdom. Østfoldungdommens kritikerpris et flott tiltak, det får ungdom til å lese og jeg håper dette inspirerer ungdom til å fortsette med å lese, sier Lise Forfang Grimnes. Lise Forfang Grimnes fikk også Kulturdepartementets debutantpris for «Kaoshjerte» i 2014.

Silje Jensen sang «La ch’io pianga» av Händel

Silje Jensen

Åpnet Jublet gjorde salen også over det de fikk se og høre fra scenen av elevene ved Greåker videregående skole. Standarden ble satt innledningsvis med korinnslaget «At the end of the day» fra Les Miserable med elever fra Greåker vgs. Akkompagnert av Lars Tomtum. Ordfører Sindre Martinsen Evje, åpnet både Østfoldungdommens kritikerpris og samtidig U festival, og det var mer applaus og hente.

Oda Mossik sang «Julius» fra musikalen «Ungen»

Oda Mossik

Mer jubel Men det var mer jubel å hente da Silje Jensen fra sang «La ch’io pianga» av Händel og Oda Mossik fra 1MDDA sang «Julius» fra musikalen «Ungen». Det ble også presentasjon av Sarpsborgs byjubileumslåt, «Tusen år og tusen til». Den er komponert av Sveinung Eide Hansen, elev ved Greåker videregående skole og sammen med ham på scenen sto: Sveinar Edvardsen (gitar), Elise Olsen  (sang), Ingeborg Walther  (sang), Oda Oliversen (sang). Slampoet Fredrik Høyer høstet også jubel og applaus under prisutdelingen.

 

Byjubileumslåta «Tusen år og tusen til» er komponert av Sveinung Eide Hansen. Den ble fremført av: Sveinung Eide Hansen (flygel), Sveinar Edvardsen (gitar) , Elise Olsen (sang), Ingeborg Walther (sang), Oda Oliversen (sang)

Oda Oliversen, Elise Olsen og Oda Ingeborg Walther

Med utdelingen av Østfoldungdommens kritikerpris gikk startskuddet for Ufestival i Sarpsborg.

Tekst og foto: Morten Brunslid, Østfold Kulturutvikling