Arne Svingen

Fotograf: Sigbjørn Sigbjørnsen

Fotograf: Sigbjørn Sigbjørnsen

Arne Svingen (f. 1967) er en forfatter med en stor produksjon bak seg. Han debuterte i 1999 med voksenromanen En handlingens mann, og har skrevet flere bøker for voksne. For mange er han kanskje mer kjent som barne- og ungdomsbokforfatter, med titler som Tause skrik (2001) og Gutten som gikk opp i røyk (2006), og seriene om Hubert og Bendik og monsteret. Han har også skrevet hørespill og tegneserie-romaner, og flere av bøkene er dessuten blitt filmatisert.

Svingen har gjennom årene samarbeidet med rekke forfattere og illustratører. Før han ble forfatter, jobbet han i flere år som journalist og redaktør, og har også vært involvert i filmproduksjon. Han har mottatt flere litterære priser for sitt arbeid, bl.a. Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur 2012, for boka Sangen om en brukket nese. Bøkene hans er oversatt til flere språk. Vil du vite mer om Arne Svingen og hans bøker? Besøk nettstedet hans!