Krigens læregutt

Krigens læreguttI Krigens læregutt møter vi Harald som ungdom på hjemgården Stein på Ringerike, som styres av hans myndige mor Åsta. Så kommer halvbroren, kong Olav, til gården. Han jages av fiender og må flykte videre. Igjen på gården blir den hardt sårede Rane Kongsfostre. En gang var Rane den mest navngjetne av alle vikinger. Nå er han en olding med bare én hånd. Kongens flukt og møtet med Rane snur Haralds beskyttede liv på hodet. Sammen legger den unge gutten og den gamle krigeren ut på en farefull ferd som til slutt fører dem til Stiklestad og det største slaget som har stått i Norge til da.

Omtalen er hentet fra Gyldendal forlags hjemmeside.

Les om forfatteren Jan Ove Ekeberg.

Skriv en elevanmeldelse:

NB! Anmeldelsen må godkjennes av redaktørene før den blir publisert.