Man dør litt hver dag

Man dør litt hver dagAksel har nettopp begynt på videregående og planlegger en rolig helg mens foreldrene er bortreist. Men da det plutselig står en mann i dress på kjøkkenet og peker på ham med en revolver, ser helgen ut til å bli alt annet enn avslappende. I siste liten klarer Aksel å rømme, og med den ukjente mannen hakk i hæl må han finne ut hva i all verden det er som foregår, og hvorfor noen er ute etter ham. Han har da ingen fiender? Snart finner han ut at det ikke bare er ham mannen er ute etter. Og med ett står Aksel midt i sitt livs mareritt.

Aksel bevegde seg videre innover. Dette ble bare verre og verre. Dukket mannen opp her, hadde han ikke en sjanse. Ingen ville kunne høre ham rope. Vinduene med gitterglass var for små til å krype ut av, selv om han skulle klare å åpne dem. Dette var ikke et sted å dø. En kald, skitten kjeller. Den innerste boden sto ulåst. Han gikk inn i det dunkle rommet og lukket døra etter seg. Helt innerst, bak den store kommoden, satte han seg på en pappkasse. Nå gjaldt det å ikke bevege en muskel.

Omtalen er hentet fra Gyldendal forlags hjemmeside.

Les om forfatteren Arne Svingen.

5 anmeldelser av “Man dør litt hver dag”

 1. Team Seid says:

  Vi synes at dette var en god bok og det skjedde alltid noe spennende. Men det hadde kanskje vært litt lettere å forstå boken om den hadde startet med de siste sidene. Boken var veldig spennende gjennom hele boken. Slutten var kanskje litt for kjapp, og forfatteren kunne hatt en litt lenger slutt. Den er kanskje litt urealistisk fordi en far hadde leid inn en leiemorder for å drepe 3 16år gamle gutter.

 2. NONNELIVE 2019 says:

  Veldig god og spennende bok. Bra oppbygd og spennende gjennom hele boka. Litt brå avslutning er det eneste som kan bemerkes.

 3. Thea, Amanda, Mathias og Kanjau says:

  Bra start, og spennende hoveddel. Bra at det skjedde ting hele tiden. Ble en brå slutt, så det var litt dumt. Var vanskelig å kunne henge med på slutten.

  Anbefaler denne til folk som liker action.

 4. sebastian ådalen says:

  Vi synes boka var veldig spennende og interessant. Boka holder deg våken i timen, og får deg oppslukt. Det er “In Media Res” og man får lyst til å lese mer og mer. Det er alltid spenning i boka. Det vi trekker i minus, er slutten. Der er handlingen veldig rotete, og det kan være vanskelig å holde følge.

  Vi anbefaler denne boka, fordi den passer for ungdom. Boken kommer med et enkelt språk som de fleste ungdom vil forstå.
  Vi gir boka terningkast 5

 5. Karolina, Sofie & Tuva says:

  Vi synes at boka “man dør litt hver dag” var spennende. Vi likte godt at det var jevnt spennende gjennom hele boka, slik at det aldri var kjedelig å lese. Vi synes starten var veldig bra, og vi fikk fort et innblikk av hva som kom til å skje. Vi syntes som sagt at boka var spennende gjennom hele, men vi synes at slutten ble litt brå, og det var vanskelig å henge med på alt som skjedde. Avsløringen på slutten, om hva som hadde skjedd, var ganske urealistisk, og det er ikke noe som hadde skjedd helt uten videre i virkeligheten.
  Terningkast: 4/5

Skriv en elevanmeldelse:

NB! Anmeldelsen må godkjennes av redaktørene før den blir publisert.