Østfoldungdommen valgte Arne Svingen

Arne-svingen-570x434Det var feststemning Blå Grotte og duket for litteratur og ung kultur under utdelingen av Østfoldungdommens kritikerpris i Blå Grotte.  Østfoldungdommens kritikerpris inngår i Ufestival og utdelingen markerte åpningen av festivalen. Arne Svingen vant prisen for boken «Man dør litt hver dag».

Arne Svingen var svært fornøyd med å få Østfoldungdommens kritikerpris. – Tusen takk alle sammen. Jeg setter veldig pris på å få denne prisen. Fra oktober til mars har ca. 270 elever, fordelt på de åtte deltakerskolene, lest fire nominerte titler.

Dissekert

Arne Svingen kom inn på at elevene som har deltatt i Østfoldungdommens kritikerpris har lest flere bøker og vært kritiske til innholdet.

– Dere har dissekert bøkene, dere har gått inn i teksten, dere har vært kritiske underveis. Jeg er sikker på at noen av dere ikke har likt boken. Det er greit. Men mange nok av dere har likt denne boken og stemt den frem.

Inspirere

Varaordfører Kari Agerup åpnet selve prisfesten og Ufestival. – La deg inspirere av alt dere ser og opplever, oppfordret hun fra scenen.

Latter

På scenen var også slampoet Fredrik Høyer som fremførte rytmisk poesi til latter og applaus. To dyktige kvinnelige rappere fra St. Croix kollektivet underholdt også.st-croix-kriitker-pris-300x260

Fullsatt

Utdelingen av Østfoldungdommens kritikerpris handler om mer enn bare utdeling av pris til en forfatter. Blå Grotte var fullsatt med blant andre elever fra videregående skoler i Østfold Det var også flere sceneinnslag med ungdom, noe som høstet stor applaus i salen.

MusikalKor-kritikerpris-300x194

Først ut var alle i 1MDDA fra Greåker videregående skole med «Jekyll and Hyde» – Facade. De fortsatte litt senere med en scene fra musikalen «Into the Woods» – Your fault, med Michael, Liam, Mina, Selma og Aurora på scenen.

Avsluttet

Østfoldungdommens kritikerpris ble avsluttet med 1MDDA fra Greåkervidergående skole med “Rent” fra “Seasons of love”

Tekst og bilder: Morten Brunslid fra Østfold kulturutvikling