Skranglebein, rap og en litt annerledes norsktime for 1MDDA

 

 

 

 

1MDDA på Greåker vgs er kritikerklasse dette skoleåret og  fikk en litt annerledes norsktime da Skranglebein og André Jensen dukket opp i klasserommet for å inspirere.

I timen ble det rap, battle-rap og kreative skriveøvelser. I rap er det lyd som telles og hva man kan ta utgangspunkt i når man skal skrive.

Temaer de var innom var improvisasjon, battling og å ikke sensurere seg selv. Det er viktigere å ta et valg enn ikke å ta et valg, sa Skranglebein. Og en dårlig idé, trigger ofte en god idé ….

«Gutter har ofte problemer med å lese og skrive, jenter har ofte problemer med å ta plass og snakke foran mennesker. Rap skaper en arena hvor man kan leke seg med begge deler uten at det føles skummelt. Denne produksjonen har som mål å viske ut skille mellom forestilling, skrivekurs og vanlig skoletime. De presenterer egne teknikker og erfaringer som tekstforfattere og artister. Teknikkene de lærer bort kommer fra rap men brukes i all lyrikk. De tar for seg lyriske virkemidler som rim, rytme, metaforer, sammenligninger og punchlines.

Tekst og bilder: Vibeke Stensvik Jensen, bibliotekar Greåker vgs.